torsdag den 27. juni 2013

Og vinderen er ...


Tusind tak til alle jer, der deltog i min Give away! Det har været sjovt for mig, og det håber jeg også det har været for jer:-)

Jeg har nu trukket vinderen på god gammeldags manér, og det har været rigtig hyggeligt. Jeg kan derfor med glæde fortælle, at den heldige vinder af muleposen med påtrykt neon koral [ & ] er:

Mette med bloggen http://pustetrolden.blogspot.dk/

Jeg glæder mig til at sende præmien afsted til dig, så send mig en mail med din adresse på pernillebahn@gmail.comonsdag den 26. juni 2013

Et eventyr i alle regnbuens farver

Et eventyr er begyndt for byhornung. Et eventyr med to hovedpersoner, Camilla Maria og jeg - snart kendt som byhornung&My.

Vores eventyr begyndte faktisk i sidste uge, hvor vi satte gang i en 'prikkende' sag. En sag, som vi har snakket utroligt meget om de sidste par dage. Vi har tænkt, drømt, og udviklet sagen med vores dejlige kreative hjerner. I går var så dagen, hvor vi udrettede noget konkret - nemlig nærstuderede alle regnbuens farver.

Vi startede med 3.000 mulige farver, og efter et par timer havde vi udvalgt 18 skønne, smukke og lækre farver, som snart skal indgå i byhornung&My's første produktion. Vi er begge spændte på de oplevelser, som ligger foran os i vores nystartede eventyr:-)

3.000 farver at vælge mellem. Den udvidede regnbue:-)

Smukke og skønne farver udvælges til byhornung&My's 'prikkende' sag

mandag den 24. juni 2013

Tak!

Tak for opbakningen, og tak for de skønne ord og kommentarer, som I har givet mig med på vejen ind i blog-land.

Selvom jeg kun har været med i et par uger, så føler jeg mig overhovedet ikke spor ny:-) Og det vil jeg gerne takke jer for! I har taget imod byhornung med så mange fine og varme støttende ord - både her og på Instagram. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg føler mig utrolig velkommen:-)

Tak også til alle jer, der deltager i min Give away! Og tak for de søde ord, som I har skrevet om muleposen:-) Husk, at jeg først trækker lod på torsdag d. 27. juni, så hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, kan du nå det endnu.

Give away her på bloggen

lørdag den 22. juni 2013

Gåsehud og kriller i maven

En fornemmelse - og en følelse - som har rørt mig flere gange i løbet af de sidste par uger. Og det vil jeg gerne takke Camilla Maria for! 

Jeg har længe vidst, at jeg gerne ville skabe mine egne produkter. Derfor har jeg i en lang periode været omkring forskellige projekter, hvor jeg bl.a. har lavet collager, print, postkort og tegninger. Det har været utroligt spændende og lærerigt.

Da jeg så for et stykke tid siden mødte Camilla Maria, tog alvoren for alvor fat, og jeg blev indviet i serigrafiens verden. En verden jeg allerede elsker, og som giver mig kriller i maven. Jeg tænker serigrafi i alt hvad jeg ser, og jeg drømmer om serigrafi - det er lidt ligesom en forelskelse:-) 

Tak, Camilla Maria, fordi du tog mig med ind i din verden af serigrafi. Jeg glæder mig til alt det vi skal opleve - og udvikle - sammen! Jeg glæder mig så meget, at det er lige til at få gåsehud over …


Lidt stemningbilleder fra weekenden's familiefest, hvor flere blev forført at Sara's chokoladekage:-)

fredag den 21. juni 2013

Sara's chokoladekage

I morgen drager hele familien til familiefest i Hørsholm, og vi skal have kage med. Jeg har her til aften bagt Sara's chokoladekage - en kage, som jeg har bagt adskillige gange de sidste mange år. En vaskeægte 'forfører', der kan slå benene væk under hvem som helst! ... og hvem Sara er, det ved jeg ikke. Men hun har helt sikkert forført en masse:-)

Æg og sukker piskes til en skummnde masse, og de tørre ingredienser blandes for sig selv.

Smørret vendes i, og nøddernes 'mases' ned i dejen
(det eneste tidspunkt, hvor man bliver lidt snasket)

Skær først kagen ud, når den er helt afkølet. Velbekomme!

Ingredienser:
2 æg
3 dl sukker
100 g smør
1,5 dl hvedelmel
5 spsk kakao
1,5 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
100 g hele hasselnødder

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til det bliver hvidt og skummende. I en anden skål blandes mel, kakao og vaniljesukker. For at undgå klumper i dejen sies den tørre blanding herefter i æggemassen sammen med det afkølede smør, og saltet.

Dejen hældes i en form på ca 25x25 cm som er beklædt med bagepapir, og de hele hasselnødder ligges oven på. Brug hænderne til at 'mase' dem lidt ned i dejen - det gør ingenting, at der kommer dej oven på nødderne:-)

Kagen bages i varmluftsovn ved 175 grader i 30 min.  

Lad kagen køle af i formen, før der skæres af den, og opbevar den i køleskabet til den skal serveres. Bag gerne kagen dagen før.

Velbekomme!

Opskriften er inspireret fra bogen 'Kager, der smager' af Alette Bertelsen. Og indlægget er ikke sponsoreret.

Give away

Jeg er så glad for mine muleposer med [ & ] ...

Så glad, at jeg siden det første blev trykt, har haft det hængende på min skulder - uanset hvor jeg skulle hen. Det er blevet min nye håndtaske:-)

Jeg har også fået et par bestillinger, og nu vil jeg sende endnu ét ud i verden - som Give away her på bloggen. Og det kan blive dit!

Du har mulighed for at smide to lodder i puljen:
1. lod for at blive fast læser på min blog via bloglovin' og smide en kommentar til dette indlæg
2. lod for at linke til mig på din blog

Jeg trækker lod om en hvid mulepose med neonkoral [ & ] torsdag d. 27. juni.

Husk at skrive din mailadresse, hvis du ikke har en blog, så jeg kan finde dig igen:-)

Mulepose in the making ... torsdag den 20. juni 2013

Tak til posten ... og væveriet:-)

Her til morgen, har jeg modtaget en længe ventet pakke! En lille blød pakke fyldt med byhornung labels, så jeg nu kan sætte mig navn på de ting og sager, som jeg syr.

Der har længe ligget det fineste sorte canvasstof, og ventet på at blive til iPad sleeves. Desværre havde væveriet glemt min bestilling, og jeg måtte rykke for ordren. Heldigvis var de søde, og sendte ordren afsted, så hurtigt som muligt. Så nu glæder jeg mig til at komme i gang med at sy:-)

byhornung labels - så der kan komme navn på mine sager:-)

onsdag den 19. juni 2013

'Prikkende' sager ...

I dag har Camilla Maria og jeg været på besøg hos Helle A/S. En udsøgt fornøjelse, og et super givende besøg!

Vi har kigget på forskellige klistrende sager, fine farver, runde former og vilde skæremaskiner. Alt sammen noget, der kan sætte skub i vores 'prikkende' sag.

Vi næsten ikke kan vente med at vise det til jer - så I får lige en lille sneak-peak i dag:-)


Glæd jer til næste uge, siger vi bare!

 Føler på kvaliteten. Yes, den er bare i orden!

Hvilken farve skal prikkerne have? Der er så mange fine og flotte farver at vælge mellem
- det er jo det rene Slaraffenland:-)

Maskiner og teknik ... og Helle's fine logo på væggen.
Det er skønt at få lov til at være omgivet af så mange skønne farver,
som vi selv kan vælge mellem og dosere efter behov (læs: Lyst)

Nogen vil måske kalde det rod, men vi synes det er ren inspiration:-)

tirsdag den 18. juni 2013

H på vej til Helle

I morgen drager dette kobber H mod Helle. Ikke en hvilken som helst Helle - men nærmere bestemt Helle A/S.

Helle har jeg kendt i mange mange år, og hun er et skønt bekendtskab. Jeg har tidligere arbejdet for Helle, og sammen har vi grinet, knoklet og været temmelig kreative - og de sidste par måneder har Helle hjulpet mig.

I morgen skal jeg så - sammen med Camilla Maria - på besøg hos Helle igen, og det glæder jeg mig meget til. Camilla Maria og jeg har nemlig gang i en 'prikkende' sag, som Helle kan hjælpe os med at føre ud i livet:-)

H på vej til Helle - fordi hun fortjener det!

'Prikkende' sager ... Glæder mig til snart at vise jer, hvad det går ud på!

mandag den 17. juni 2013

Gul gør godt. Gul gør glad

Gul er for mig en ganske særlig farve. For at være helt ærlig, så har jeg ikke altid brudt mig om den. Og det jeg husker bedst omkring betydningen af den gule farve, er falskheden. Aaargh, det har nærmest fået mig til at hade gul!

Men i takt med, at min søn begyndte at tale, og dermed kunne udtale sine behov, gik det op for mig, at jeg måtte ændre strategi. Hans yndlingsfarve er nemlig gul, og vi har efterhånden rigtig mange ting herhjemme, som jeg ikke anede fandtes i gul.

I dag er han 6 år, og jeg har brugt nogle år på at vænne mig til farven. Og i løbet af de sidste par måneder har den gule farve på forunderlig vis vundet stort indpas på mig. Faktisk så meget, at jeg selv er begyndt at erhverve mig gule sager, helt af egen lyst. I dag får farven mig til at tænke på sol - og min søn! Faktisk den bedste kombination man kan forestille sig:-)

Et lille udpluk af vores glade gule sager:-)

fredag den 14. juni 2013

Petroleum

Er helt klart en af mine bedste yndlingsfarver! Ja, jeg har op til flere yndlingsfarver - det kommer jo an på formålet. Petroleumsblå har dog hængt ved længe - helt fra dengang jeg boede hjemme hos mine forældre, og jeg - trods min mors store gru - alligevel fik lov at male den ene væg i mit værelse petroleumsblå:-) Godt nok stjal den en del af lyset i rummet, men flot det var det altså!

I dag har jeg blandet en ny farve til mine serigrafitryk, og valget faldt helt naturligt på petroleumsblå:-) Den er blevet så flot, og jeg er rigtig glad for den! Det var intet mindre end en sand fornøjelse selv at dosere pigmentet, så farven blev lige præcis så 'petroleum', som jeg bedst kan lide det.

Og selvfølgelig har jeg allerede afprøvet farven på mine serigrafi bogstaver:-)


tirsdag den 11. juni 2013

Som at trylle ...

Jeg er for nylig blevet introduceret til en helt fantastisk verden! En verden, som jeg godt vidste eksisterede, men som ved nærmere eftersyn, fuldstændig slog benene væk under mig. Det jeg taler om, er selvfølgelig serigrafi:-)

At trykke serigrafi er for mig, det samme som at trylle! At tegne sin egen tegning, og få den overført til en trykramme, er én ting … men at trykke sine egne motiver på stof og papir, er jo det rene trylleri. Og jeg er helt pjattet med det! Og så er jeg faktisk også ret begejstret for det håndværksmæssige aspekt, der egentlig også er en stor del af det at trykke på denne måde.

Jeg har faktisk altid været vildt med at tegne, og når jeg ser mine tegninger trykt i serigrafi, er det som om, at de får tilført en ekstra dimension, og bliver fuldstædig fuldstændige;-)

Serigrafien er uden tvivl kommet for at blive her hos mig!

En cremet hvid masse blandet med de skønneste farver ...
Taa-daa, tryllet om til det skønneste V i neonkoral. Det er jo det rene trylleri

Er helt vild med denne mintgrønne farve! Den får mig til at tænke på sommer:-)

mandag den 10. juni 2013

Så fint er her ikke altid

Det er længe siden, at der har været så fint hjemme hos os. Forleden havde jeg fornøjelsen af at få besøg af en journalist og en fotograf, som gerne ville lave en boligreportage af vores hjem. Jeg har altid været vild med boligreportager, og at få lavet sin helt egen - fordi andre synes, at vi har et interessant hjem - er jeg også helt vild med! På forskellige måder finder jeg altid masser af inspiration i andres hjem og måder at indrette sig på, og synes det er vældig interessant. Så mon ikke andre, også vil blive inspireret af mit hjem? Det håber jeg:-)

Når man sådan vælger at lukke en fotograf ind i sit hjem, stiller det selvfølgelig en del krav til oprydning af ganske almindeligt dagligsdags rod, og jeg er faktisk rigtig glad for at have fået ryddet op (… og ud …) i ting, som jeg gerne har villet længe. En sand fornøjelse! Samtidig vil jeg dog gerne indrømme, at jeg faktisk holdt fast i noget af vores rod … fordi det er jo sådan, vi bor:-)

Derfor er her så fint som aldrig før, og vi nyder det alle sammen, og synes det er sjovt, at nogen ting har fået en ny, og i nogen tilfælde, mere brugbar plads:-) Jeg tog et par snapshots lige efter, at fotografen var gået …

Mit arbejdshjørne med god opbevaring til mine print. Kobberlysestagen er lavet af MyminMy
Køkken og spisestue med op til flere røde farvepletter

Til ære for fotografen blev der tyndet lidt ud i antallet af jakker i entréen - jakker, som vi egentlig ike har brug for, når nu det er sommer:-)
Under oprydningen fik børnene en ny hyggekrog, som allerede er blevet brugt flittigt.
Dukkevognen er en Scandia, som vi har købt brugt og sat i stand