mandag den 25. november 2013

En vinder ...

Jeg har i dag drukket the og studeret (læs 'nørdet') bogstaver med Carina fra @Zorollasverden. Selv samme Carina har jeg haft fornøjelsen af at have en Give Away her på bloggen med, og her til aften har vi trukket en vinder.

Tadaa! Den heldige blev Rikke med bloggen Nørkletøserne. Stort tillykke til dig!

Vinderchancerne var store for der var ikke så mange deltagere. Jeg tror, at jeg har lært lidt om hvordan man serverer en Give Away, og vil tage min erfaring med mig til næste gang. Men ... sidder du derude og tænker 'Jeg deltog ikke fordi ...' Så smid gerne en kommentar til indlægger her. Det er altid en fornøjelse at blive klogere.søndag den 24. november 2013

Smukt Brugt

På Amagerbrogade ligger en skøn butik, der hedder Smukt Brugt. En smuk butik, der sælger smukke (mest) brugte ting, og som ganske for nylig er blevet kåret som 'Årets Butiksfacade'. Det kan du læse om her. Stort tillykke!! Det er velfortjent.

For Indehaveren af den skønne butik hedder Laura, og hun har en helt særlig sans for at finde de smukkeste sager med de fineste detaljer. Varerne hun har i butikken har altid sjæl - og oftest har de også historie. Siden jeg gennem My:minMy stiftede bekendskab med butikken, har jeg været der flere gange, og næste gang lover jeg at tage kameraet med over skulderen.

Sidst jeg var i butikken er blot en lille uges tid siden, og det var ikke et typisk ose-besøg ... Det var et besøg - eller nærmere en levering - der var kombineret med sommerfugle i maven! Laura havde nemlig bestilt en stak af mine bogstavstryk til at sælge i butikken. Jeg er helt vildt stolt over at have mine tryk i hendes helt særlige butik, og glæder mig til at kunderne tager imod dem. TAK, Laura!


Jeg kan kun anbefale at tage et smut forbi butikken, hvis du bor i nærheden. Også hvis du ikke gør! Måske er det her, de helt særlige julegaver kan findes?

Smukt Brugt
Amagerbrogade 201
2300 København S

fredag den 22. november 2013

Sømandsstriber

Jeg har en veninde, som er rigtig dygtig til at sy. Det er hende, der har syet denne skønne kjole til Cornelia. Hun hedder Maria, og syr tøj under navnet Margadusen.

Hun har også en blog, og det var dér, at jeg så denne lækre bløde sømandstribede sweatdress. Passer lige til Cornelia, som bedst kan lide at have tøj på, som hun kan bevæge sig i.

Tak, søde Maria! Den er et hit:-)


Husk også, at jeg har gang i en helt unik Give Away fra @ZorollasVerden. Der er rigtig gode vinder chancer, så kig forbi dette indlæg, og smid en kommentar. Jeg trækker lod på mandag d. 25. nov.

torsdag den 21. november 2013

Salte lakridsmandler

Min absolutte favoritsnack.

Jeg elsker mandler - og spiser gerne en håndfuld om dagen. Mit yndlingsslik er saltlakrids - det spiser jeg dog ikke hver dag. Men denne kombination af lakrids og mandler er en fantastisk erstatning - eller supplement om man vil:-) Jeg elsker dem! Og det gør resten af familien også.

Salte lakridsmandler
1 spsk groft salt, helst Maldon eller andet flagesalt
1 spsk. lakridspulver
2 dl vand
200 g mandler med skal


Bring salt, lakridspulver og vand i kog på en pande og tilsæt mandlerne. Lad vandet koge helt væk. Hæld herefter mandlerne i en bradepande og sæt dem i ovnen ved 150 grader i ca. 30 min., så mandlerne bliver tørre. Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af. De knitrer, mens de tørrer, og det er en hyggelig lyd:-) 

De holder sig bedst knasende sprøde i en dåse, men for det meste får vi spist dem alle på én gang.

onsdag den 20. november 2013

Vidunderlige Vitus

Fatter det egentlig ikke, men han bliver 7 år i dag. Elsker ham hele vejen til månen, og tilbage igen!


mandag den 18. november 2013

Julemarkeder 2013

Årets julemarkeder er der rigtig rigtig mange af. Selv skal jeg afsted på 2 julemarkeder, hvor jeg vil sælge serigrafiske bogstavstryk, muleposer med tryk og julepynt. Det er på Arkitektskolens Julemarked og Skabelonloftet, og jeg glæder mig rigtig meget!

Her er et par stykker af de markeder i København, hvor jeg selv gerne vil ud og handle julegaver til hele familien. Måske ses vi?Julemarked på Arkitektskolen KADK
Lørdag d. 30. nov. 2013
Kl. 10-18
Danneskjold-Samsøes Allé 51
1434 København K

LOFT Bazaarens Julemarked
Lørdag d. 30. nov. og søndag d. 1. dec. 2013
Kl. 10-17
Prags Boulevard 43
2300 København S

Det Nye Designer Julemarked
Lørdag d. 30. nov. og søndag d. 1. dec. samt lørdag d. 14. dec. og søndag d. 15. dec. 2013
Alle dage kl. 10-17
H.C Ørsteds vej 18, Baghuset
1879 Frederiksberg
Se mere her

Julemarked på Skabelonloftet
Lørdag d. 7. dec. og søndag d. 8. dec. 2013
Kl. 10-16
Refshalevej 171A
1432 København K

FINDERS KEEPERS Designmarked x-mas edition
Søndag d. 8. dec. 2013
Kl. 11-18
Østerbrohuset
Århusgade 103
2100 København Ø

Der er mange mange flere markeder, end dem jeg har listet herover.
Frk. Hansen har fx en skøn liste over nogle af julemarkederne i Jylland, og på Markedskalenderen kan du finde endnu flere.

torsdag den 14. november 2013

Give away - et andet slags tryk

Jeg har sagt det før, og det gælder stadig! Jeg er vild med Instagram! Og den inspiration, der findes der, er jo nærmest endeløs.

Selv følger jeg lidt over 200 andre IG'ere, som hver især inspirerer mig på forskellig vis. Et par stykker af dem, som jeg følger er: @_johansen_@myminmy, @majanygaardnielsen, @idelaerke, @yeswecancan, @frkhansendk og @myhouseins.

Det er også tydeligt, at jeg deler interesse med flere af dem, som jeg følger. Fx er jeg helt vild med bogstaver og serigrafi, og det er @zorollasverden også. Bare på en lidt anden måde end mig:-)

Bag @zorollasverden findes der nemlig en pige, som hedder Carina. Hun har huset fuld af små bogstaver i træ, som hun har arvet fra sin morfar. Vaskeægte typer til vaskeægte bogtryk. Bare det var mig! Og ikke nok med, at de er smukke at kigge på, så virker de rent faktisk:-) Carina trykker med dem på både papir og stof, og fremtryller de fineste vaskeægte unika tryk.

Jeg er så heldig, at jeg har fået lov til at udlodde et valgfrit tryk fra @zorollasverden her på bloggen, og det er jeg rigtig glad for! Kunne du tænke dig at få muligheden for at få et helt unikt tryk - som er helt særligt trykt til dig! Så skal du blot gøre følgende (du kan deltage med 1 eller 2 lodder):
1. lod: Følge @zorollasverden på Instagram, samt lægge en kommentar til indlægget her
2. lod: Følge ZorollasVerden's blog via bloglovin'

Husk at skriv i kommentaren, hvor mange lodder du deltager med.

Vinderen trækkes mandag d. 25. nov., og vil blive kontaktet direkte af Carina. Vinderen får nemlig mulighed for selv at have indflydelse på, hvordan trykket skal se ud:-)
Kan du ikke vente med at få fingrene i et af hendes tryk, har du også muligheden for at købe hendes unika tryk ved at kontakte hende via bloggen eller Instagram. Eller du kan købe en af hendes plakater som print her.

søndag den 10. november 2013

En uges lidt af hvert ...

Lidt nyt - og lidt brugt, der er blevet opdateret. En stak friske nye tryk, som du kan se mere til her og her, og en bog fuld af inspiration. Den kan du se lidt med i her.

lørdag den 9. november 2013

Analog inspiration

Jeg elsker al den inspiration, der findes på nettet - i en nærmest umættelig mængde. Men når det så er sagt, så er jeg også samtidig afhængig af den analoge inspiration, og elsker - som i virkelig elsker! - at søge inspiration i lækre magasiner og tykke billedbøger:-) Der er noget helt særligt over rent fysisk at kunne bladre og røre ved billederne ... Selvom de næsten alle har den samme glatte trykte overflade. Det lyder måske fjollet, men nogen gange er det som om inspirationen kommer ind gennem fingerspidserne ...

Forleden købte jeg denne lækre bog 'Amelia's anthology of illustration'. En virkelig fin bog med bidrag fra nøje udvalgte illustratorer - både professionelle og studerende - og er sammensat af stifteren bag Amelia's Mag. Jeg købte den brugt på Amazon, og den er stort set som ny. En anbefaling fra min side:-)

Jeg postede et billede af bogen forleden på Instagram, og blev af @zorollasverden opfordret til at dele lidt billeder derfra. Det vil jeg med glæde gøre! For selvom jeg har hang til den analoge inspiration, så nyder jeg bestemt også at give den videre digitalt.

Særligt er jeg helt vild med de udklædte dansende børn herover. De får mig til at smile:-)

Har du lyst til at følge mere med i den digitale verden, er du mere end velkommen til at følge mig her på bloggen via bloglovin' og på Instagram.

torsdag den 7. november 2013

CAN I KEEP HIM, PLEASE!

er navnet på mit nye tryk.

Det er tøset, det er to-farvet, og jeg er helt ustyrlig glad for det. Tegningen er af ældre dato, og i det hele taget har det været længe undervejs. Heldigvis ændrer det ikke på stregerne, og jeg husker tydeligt, hvordan jeg sidste sommer sad og tegnede på denne søde pige i mine svigerforældres hus, mens manden var på herre-tur i det svenske, og ungerne sov sødt.


Det fås i A3-størrelse, og trykkes i flere farvekombinationer. Det viste her er neonpink og kobber. Jeg skal snart vise nogle flere kombinationer. Prisen pr. tryk er kr. 350,-

søndag den 3. november 2013

Buttede pandekager

Forleden kom jeg til at lave pandekager til aftensmad, ups!

Faktisk laver vi ... læs mig ... ret ofte pandekager til morgenmad, eftermiddagshygge eller dessert, og for det meste er det de små buttede af slagsen. Det er dem, som jeg bedst kan lide, og hver gang kommer jeg til at tænke på mit første møde med 'den lille buttede' i USA for omkring 25 år siden (GISP...!). Der syntes jeg, at den var temmelig meget 'anderledes' end de pandekager, jeg kendte. Og så blev den tilmed serveret med blåbær! Det var meget mærkeligt for en lille pige som mig dengang, men heldigvis har den 'lille buttede' vundet stort indpas på mig, og er nu blevet min yndlingspandekage. Jeg har tilmed også en yndlingsopskrift, som alle der elsker pandekager, bør prøve!


Buttede pandekager
Ingredienser:
3 æg
4 dl mælk
375 g mel
2 spsk. sukker
1,5 tsk. salt
6 tsk. bagepulver
2 spsk. smeltet smør

Æg og mælk piskes let sammen i en skål. I en anden skål blandes mel, sukker, salt og bagepulver. Hæld halvdelen af mælkeblandingen i melblandingen og pisk det godt igennem. Derefter hældes resten af mælkeblandingen i sammen med det smeltede smør. Pisk igen. Der må gerne komme luftbobler i dejen, det vil gøre pandekagerne endnu mere buttede og lækre.

Steg pandekagerne i små klatter på panden i blot en lille smule fedstof. Jeg opnår det bedste resultat ved at holde mig til den lave varme på blusset, og giver dem gerne 1-2 minutter pr. side. 

De her pandekager er ikke særligt søde, så de kan sagtens tåle at blive serveret med lidt sirup uden det bliver kvalmt:-) Og så kan jeg bedst lide, hvis der også er frisk frugt til. 

Velbekomme siger jeg bare!fredag den 1. november 2013

Julemarked på ArkitektskolenLørdag d. 30. november slår Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering dørene op til det traditionsrige julemarked på Holmen.

Det er studerende og ansatte på skolen, der sælger ud af deres kreationer med alt lige fra strik og julepynt til keramik, smykker, grafisk billedkunst og meget meget mere. Så er du på udkig efter helt unikke julegaver - eller blot lidt 'godter' til dig selv, så slå vejen forbi.

Og ja, eftersom jeg jo er studerende på skolen nu - så har jeg selvfølgelig en bod, hvor jeg vil diske op med en hulens masse serigrafiske tryk:-) Jeg kommer også med lidt nyheder. Det kommer der mere om senere ...

Det hele foregår:
Lørdag d. 30. november kl. 10-18
Danneskjold-Samsøes Allé 51
1434 København K

Der er mulighed for at købe lidt at spise og drikke i skolens kantine.