søndag den 20. april 2014

Påskemuffins

Lige her, hvor vi bor, bor der en masse skønne mennesker, som ved længere tids naboskab er blevet vores venner. Det er så herligt! Og med dem har vi fejret påsken på traditionel vis med æggejagt på Fælleden og fællesbragt påskefrokost med den lækreste mad, jeg længe har smagt - og hjemmelavet rabarbersnaps.

Vi var dem, der bragte kagerne - påskemuffins og påskepavlova. Her er opskriften på påskemuffins, som gerne må blive bagt dagen før de skal serveres. Frostingen er bedst, hvis den er lavet samme dag.





Chokolademuffins
Opskriften er inspireret fra bogen 'Kager, der smager' af Alette Bertelsen

4 æg
150 g rørsukker
100 g brun farin
200 g smør
300 g hvedemel
6 spsk kakao
2 tsk bagepulver
3 tsk vaniljesukker
2 spsk mælk
5 spsk kogende vand

Pisk sukkeret med æggene til det bliver luftigt. Smelt smørret og rør det i. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker og rør det i dejen. Læg dejen i papirforme med to skeer, og sørg for, at de kun er fyldt halvt op.

Til disse påskemuffins brugte jeg små papirforme, og bagte dem ved 175 gr i 11-12 minutter, og fik 50 små fine kager.

Man kan også bruge de store/almindelige forme, og bage dem omkring 20 minutter. Gerne i en metalform, så dejen ikke render ud. Det er ikke nødvendigt med de små, der holder papirformen fint. Ellers kan dejes gøre lidt tykkere med lidt ekstra mel.

Påskefrosting
100 g smør (stuetemperatur)
350 g flormelis
2 spsk mælk
Et lille drys vanillepulver
Gul frugtfarve

Blødgjort smør, flormelis og mælk piskes til det bliver en samlet masse. Det kan godt tage lidt tid, hvis smørret er for koldt. Men fortsæt bare, det kommer lige pludselig:-)
Når massen er sammenhængende dryppes med frugtfarve lidt ad gangen til den ønskede farve opnås. Jeg brugte ca 2 teskefulde.

Når frostigen er klar hældes den på en tylle, og sprøjtes på de bagte muffins som små fuglereder, der pyntes med et mynteblad og et lille sukkeræg.

Voila og velbekomme! Så er der påskemuffins til både store og små.

De færdige kager med pynt kan godt holde sig i 2 dage, hvis de opbevares i køleskabet.


2 kommentarer:

  1. Dejligt med godt naboskab. Og tak for opskrift :-)

    SvarSlet
  2. Velbekomme! Og ja, naboer er de bedste. Så har man altid gode venner lige ved hånden:o)

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for kommentarer, og kan lide at høre lige præcis din mening.