tirsdag den 25. februar 2014

A portrait a week - #8

Hende her er blevet 4 år i dag. Og bliver dejligere og dejligere for hver dag, der går. Hurra


søndag den 16. februar 2014

A portrait a week - #7

En skøjtetur på den nye skøjtebane her på Islands Brygge. Skønt at være afsted med de her to dejlige rødder. Banen er desværre ikke noget at skrive om. Plastik ... jeg foretrækker til enhver tid ægte is ...


onsdag den 12. februar 2014

Rugbrødsboller med chokolade

Forleden faldt jeg over denne opskrift, da jeg ledte efter nogle nemme rugbrødsboller. Og det må man sige, at de er! De kræver hverken surdej, eller skal hæve - og for nogen er det måske endda et plus, at de er uden hvede.

Opskriften fandt jeg på en underskøn blog - Smag dig frem - som jeg ikke kendte til før. Den er jeg glad for at have fundet, og har allerede udset mig et par andre lækre opskrifter, som jeg skal prøve af.

Jeg tillader mig også at dele opskriften her, da jeg har ændret den en smule.

2 dl skårne rugkerner (læg dem i blød i rigeligt vand i mindst 3 timer)
3 dl havregryn
2 dl rugmel
1/2 dl hørfrø
1/2 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
2 tsk natron
1 tsk salt
3 dl kærnemælk
1/2 dl honning
50-100 g hakket chokolade


Lad rugkernerne dryppe af i en sigte, og kassér vandet. Bland herefter alle ingredienser sammen i skål - og så er de klar til bagning.

Dejen fordeles i muffinforme - enten silikone eller en smurt slip-let-form. Til disse boller vil jeg klart anbefale silikoneforme, da de for det første slipper nemmest, men også fordi jeg synes, at rugbollerne bliver blødest heri. I slip-let-formen fik de en hård skal, som var lidt sværere at tygge i. Brug endelig ikke papirforme - det sidder alt for godt fast i dejen, og er ikke til at få af ...

Bages i varmluftsovn ved 180 grader i 30 min. Efter 20 minutter skruer jeg ned til 100 grader, det giver nogle dejlige bløde rugboller.

Velbekomme!

søndag den 9. februar 2014

A portrait a week - #4 - #5 - #6

Ugens portrætter har samlet sig sammen i kameraet, mens vi har været på ferie...

#4
På vej på skiferie holdt vi stop i en midtsvensk by, der hedder Säffle. Der ligger et af vores yndlingsteder. 'Grön Ko' kaldes det, og er en gårdbutik med cafe og egen produktion af bl.a. økologisk kød og en masse andre lækre sager. Ungerne elsker at få 'tomtegröd' med masser af kanel og smørklat. Det får I lige et billede af - og et link, så I kan se mere, hvis I skulle komme forbi disse kanter. Det er helt klart et besøg værd.#5
Glade og seje unger på skiskole hver dag. Det er en utrolig stor fornøjelse at se dem lære at mestre sådan nogle brædder på fødderne, som både mind mand og jeg selv elsker meget højt!


#6
Mere sport. Koldbøtter og bløde madrasser.
torsdag den 6. februar 2014

Fart på ...

Der har været fart på. Ikke i byhornung regi - men med en masse andre skønne sager.

Vi har været på ski i Sverige og haft fuld fart på ned af bakkerne. Det har været til stor fornøjelse for både store og små. Solen har vi ikke set ret meget til - til gengæld har vi haft så meget sne, som jeg sjældent har oplevet før. Og hvad er god sne så? Ja, det er såmænd bare nyfalden sne, der endnu ikke er blevet presset sammen - og så lige kombineret med en lav luftfugtighed. Det sneede hver dag og nat, så vi vågnede til den blødeste snedyne hver eneste morgen. Jeg savner det allerede.

Minus 10 graders frost og naturens smukkeste landskaber. Man skal være pakket godt ind, og det gør ondt i hænderne, når de skal ud af vanterne for at fotografere.